Håndrullede cigarer sælger stærkt for tobaksvirksomheden STG

Trods en lille vækst i omsætningen blev det til et mindre overskud for Scandinavian Tobacco Group i 2018.

Trods en lille vækst i omsætningen blev det til et mindre overskud for Scandinavian Tobacco Group i 2018.
Scandinavian Tobacco Group sælger stadig flere håndrullede cigarer som disse, der er fotograferet på kompagniets fabrik i Nykøbing Falster i 2016. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

De håndrullede cigarer fortsætter med at sælge bedre år for år for tobaksvirksomheden Scandinavian Tobacco Group (STG), der dog blev en mindre lønsom forretning i 2018.

Det viser selskabets årsregnskab.

- Vores største kategori - de håndrullede cigarer - fortsætter med at gøre det godt og forbliver en vigtig vækstmotor for vores selskab, siger direktør Niels Frederiksen.

Tobaksvirksomheden er en milliardforretning, der blev en lille smule større i 2018. Omsætningen voksede fra 6,5 til 6,7 milliarder.

Men selv om indtægtssiden voksede, var det mindre lønsomt i 2018 end året før. Selskabets resultat før skat skrumpede med 135 millioner kroner.

Ikke desto mindre var der et større udbytte til tobaksaktionærerne, der får seks kroner per aktie. Det er en flad 25 øre mere end 2017.

Selskabets optimisme for fremtiden er da heller ikke gået op i røg.

Hvor selskabet oplevede en såkaldt organisk vækst på 3,5 procent i 2018, forventer STG en organisk vækst i 2019 på fem procent.

Organisk vækst er en måde at måle en selskabs vækst uden at medregne eksempelvis opkøb eller andre eksterne kilder til vækst.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.