General Motors advarer: Vi vil blive hårdt ramt i toldkrig

Højere told på udenlandske biler vil føre til et mindre GM, skriver amerikansk bilfabrik til USA's regering.

Højere told på udenlandske biler vil føre til et mindre GM, skriver amerikansk bilfabrik til USA's regering.
General Motors hovedkvarter i Detroit i den amerikanske stat Michigan skriver kritisk brev om toldsatser til USA's regering. Foto: Bill Pugliano/Ritzau Scanpix
USA største bilfabrik, General Motors, siger fredag, at den amerikanske regerings planer om told på importerede biler kan føre til "et mindre GM". USA risikerer at blive isoleret på det globale marked, mener GM.Det underløber præsident Donald Trumps argument om, at højere told på navnlig europæiske biler vil give nye og varige arbejdspladser i USA.
Trumps regering iværksatte i maj en undersøgelse af, om importerede biler udgør en trussel mod nationens sikkerhed.Trump har gentagne gange truet med at pålægge de importerede udenlandske biler en straftold på 20 procent.Men General Motors skriver fredag til det amerikanske handelsministerium, at vilkårlige toldsatser kan "føre til et mindre GM, en mindsket tilstedeværelse hjemme og i udlandet for dette ikoniske selskab, og man risikerer færre - ikke flere - amerikanske arbejdspladser".I slutningen af maj indførte Trump straftold på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico.EU har svaret igen ved at lægge told på udvalgte amerikanske varer, blandt andet på motorcykler fra Harley Davidson.Det fik Trump til at gentage truslen om at ramme den europæiske bilindustri og i særdeleshed den tyske. Det vil i realiteten udløse en handelskrig./ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.