Genbrug har fået plads i pakkerne under juletræet

Mødrehjælpen, der driver genbrugsbutikker, oplever, at folk er begyndt at købe julegaver hos dem.

Mødrehjælpen, der driver genbrugsbutikker, oplever, at folk er begyndt at købe julegaver hos dem.
Røde Kors genbrugsbutik på Nørrebrogade i København. Chefen for Røde Kors' genbrugsbutikker fortæller, at julesalget er steget kraftigt. (Arkivfoto). Foto: Katrine Damkjær/Ritzau Scanpix

Forældre og bedsteforældre opsøger i stigende grad genbrugsbutikker, når de skal finde gaver til børnenes pakkekalendere og adventsgaver.

Og som en helt ny tendens bliver julegaverne nu også i stigende omfang købt i genbrugsbutikker.

Sådan lyder det samstemmende fra Danmarks største digitale genbrugsmarkedsplads, DBA, og fra Røde Kors, Kirkens Korshær og Mødrehjælpen, der til tilsammen driver mere end 500 genbrugsbutikker landet over. Det skriver Politiken Søndag.

- For bare fem år siden købte man slet ikke brugte julegaver. Det skete kun, hvis man var virkelig hårdt presset økonomisk. Det var bare ikke socialt acceptabelt at lægge brugte ting under juletræet, siger Lone Frøsig, butikskonsulent i Mødrehjælpen, til Politiken Søndag.

- Sådan er det ikke længere. Pakkegaverne kom for et par år siden, og nu ser vi folk købe også julegaver hos os, især i de store byer som København og Aarhus.

Normalt må Mødrehjælpen, Kirkens Korshær og DBA notere et fald i genbrugssalget i december, hvor de fleste foretrækker at lægge nye, ubrugte gaver under juletræet, fordi de kan byttes efter jul.

Men nu er kurven knækket, siger Tina Donnerborg, chef for 240 genbrugsbutikker i Røde Kors:

- Vi har ikke de præcise omsætningssal for december endnu, men vi kan se, at julesalget er steget kraftigt, og at folk nu også køber julegaver i vores genbrugsbutikker.

- Det er første gang, vi ser den udvikling, siger hun til Politiken Søndag.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.