Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Frederiksen forlader udlændingeforhandlinger uden mirakler

Oven på en dag med forhandlingerne om udlændingepolitikken kan Mette Frederiksen ikke melde om fremskridt.

Oven på en dag med forhandlingerne om udlændingepolitikken kan Mette Frederiksen ikke melde om fremskridt.
Mette Frederiksen måtte forlade tirsdagens forhandlinger uden at kunne berette om store holdningsskift blandt de partier, hun skal få til enighed før hun kan blive statsminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tirsdag har Mette Frederiksen (S) de tre partier, der peger på hende som en kommende statsminister, diskuteret det emne, hvor parterne står længst fra hinanden: udlændingepolitikken.

Socialdemokratiet har flere gange sat to streger under, at partiet vil stå vagt om den stramme udlændingepolitik. Støttepartierne kræver lempelser, eksempelvis for børnene på udrejsecentret Sjælsmark.

- Der er nogle meget velkendte uenigheder på dette her felt, og det forsvinder ikke, fordi der har været afholdt valg.

- Vi står, hvor vi hele tiden har stået. Det gør de andre partier også. Det er ikke nogen hemmelighed, at det her er sværere end andre områder. Det vidste vi godt.

- Men jeg synes, at forhandlingerne foregår i en god tone. Men indholdsmæssigt står vi det samme sted, som vi hele tiden har gjort, siger Mette Frederiksen på vej ud af forhandlingslokalet tirsdag.

I løbet af tirsdagen har Mette Frederiksen og hendes forhandlingshold forhandlet med De Radikale, SF og Enhedslisten.

Sidstnævnte lagde ikke skjul på, at forhandlingerne ikke var gået ligeså glat som de sidste dage, hvor fokus har været på velfærd og klima.

- Der er stadig uforløste ting, når det gælder børnene på Sjælsmark, at Danmark igen skal tage kvoteflygtninge, og vi fik heller ikke noget løfte om, at integrationsydelsen bliver fjernet.

- Vi kunne være mere glade, men vi er bestemt ikke færdige med at diskutere det. Der er lang vej igen, sagde politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper, da hun forlod forhandlingerne.

Mette Frederiksen selv var mere ordknap, da hun forlod lokalet.

- Jeg forstår godt, at I stiller alle de her spørgsmål, og det er helt fair, at I stiller dem. Men vi sidder i en forhandling og jeg forhandler ikke herude.

- Derfor bliver det selvfølgeligt lidt kedeligt for jer. Men jeg kommer ikke til at konkludere på forhandlinger, delkonkluderer eller i øvrigt dele, hvad vi taler om, sagde hun henvendt til pressen.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.