Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Flykonkurser giver færre rejsende hos Københavns Lufthavn

Der har været travlt i Københavns Lufthavn i juli med 14 dage med over 100.000 passagerer dagligt.

Der har været travlt i Københavns Lufthavn i juli med 14 dage med over 100.000 passagerer dagligt.
Sidste år gik de to islandske luftfartsselskaber Wow Air og Primera Air konkurs, og andre flyselskaber i Københavns Lufthavn har ifølge direktør Thomas Woldbye "tilsyneladende ikke helt fået samlet alle passagererne op". (Arkivfoto) Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Juli var en travl måned i Københavns Lufthavn, da sommerferien betød flere rejsende end normalt.

Samlet rejste 3,11 millioner passagerer via lufthavnen i juli. Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det er et fald på 38.213 passagerer sammenlignet med samme måned i 2018, der var den travleste juli i lufthavnens historie.

- Vi har haft rigtig travlt i juli – både med de mange, der rejser ud, og nu med de mange, der kommer hjem fra ferie, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i pressemeddelelsen.

- Det er blevet til 14 dage med flere end 100.000 rejsende igennem terminalerne (om dagen, red.), siger han.

Ifølge lufthavnen er årsagen til det faldende passagertal blandt andet to flykrak.

Sidste år gik de to islandske luftfartsselskaber Wow Air og Primera Air konkurs, og andre flyselskaber har ifølge Thomas Woldbye "tilsyneladende ikke helt fået samlet alle passagererne op".

Samtidig tror han, at vejret også er en forklaring på de lidt færre passagerer.

2018 bød på et historisk varmt sommervejr og et rekordhøjt antal solskinstimer, og det betyder ifølge lufthavnsdirektøren lidt færre rejser sydpå til varmen året efter.

I årets første syv måneder har der samlet været 17,55 millioner passagerer i Københavns Lufthavn, hvilket er 0,3 procent færre end i den samme periode af 2018.

For hele 2019 forventer lufthavnen, at antallet af passagerer ender på cirka samme niveau som sidste år.

I 2018 rejste 30,3 millioner gennem lufthavnen. Målet på sigt er, at der årligt skal være 40 millioner rejsende.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.