Fint løbevejr til Royal Run og risiko for regn til Folkemødet

Det ser ud til at holde tørt anden pinsedag, når 82.028 tilmeldte løber Royal Run i fire danske byer.

Det ser ud til at holde tørt anden pinsedag, når 82.028 tilmeldte løber Royal Run i fire danske byer.
Der er fint vejr i vente for de fleste af dem, der har tilmeldt sig Royal Run mandag den 10. Her ses kronprins Frederik med løbere ved Royal Run i København sidste år. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det bliver fint løbevejr til Royal Run anden pinsedag, mens der er mere ustadigt vejr i vente til Folkemødets gæster i slutningen af ugen.

Sådan lyder prognosen fra Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

Mandag morgen snører 82.028 personer løbeskoene for at deltage i Royal Run, som foregår i både København, Aarhus, Aalborg og Bornholm.

Særligt i Aarhus og Aalborg ser det ud til at holde tørt med noget til en del sol og omkring 18 grader med let vind.

- Det bliver pænt løbevejr i Jylland, og det ser ud til at blive nogenlunde det samme i København, hvor der måske dog kan komme et par smådryp, siger Frank Nielsen.

På Bornholm bliver det en smule mere overskyet, og der kan være områder med regn og en frisk vind fra nordøst.

- Men det ser dog heller ikke her ud til at blive styrtregn, beroliger meteorologen.

Natten til tirsdag er der en lun og fugtig luft på vej mod Danmark sydfra, og den kommer særligt tirsdag og onsdag til at give meget ustadigt vejr.

- Både tirsdag og onsdag er der meget uforudsigeligt vejr i sigte, siger Frank Nielsen.

- Der kan komme rigtig meget regn, op til 22 millimeter, som kan blive kraftig og med torden. Men hvor og hvornår er uvist, siger han.

Det bliver mellem 18 og 23 grader, men de steder, hvor solen trænger igennem, kan det blive helt op til 25 grader.

- Så der er mulighed for rigtig flot vejr, men det hele kan hurtigt eksplodere i regn og torden.

Torsdag begynder Folkemødet på Bornholm, og her er der mere fra samme skuffe i vente, viser prognosen.

- Torsdag kan blive en pæn dag, måske med lidt regn på Bornholm, siger Frank Nielsen.

- Det ser ud til, at det klarer op i løbet af dagen, men det er stadig ustadigt, og igen natten til fredag kan der komme regn og byger.

Igen fredag er der regn og byger først på dagen, som klarer op i løbet af dagen.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.