Fem nye kommuner indfører afbrændingsforbud

Fra tirsdag morgen er der afbrændingsforbud i Ballerup, Herlev, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.

Fra tirsdag morgen er der afbrændingsforbud i Ballerup, Herlev, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.
Sankthans er udfordret i år på grund af tørken over Danmark. Foto: Stine Munk Jensen/arkiv/Ritzau Scanpix
Der udstedes et såkaldt afbrændingsforbud i yderligere fem kommuner gældende fra tirsdag klokken 10.Det meddeler Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.Det er fem kommuner i Beredskab Øst: Ballerup, Herlev, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk. Mindre bål i de fem kommuner vil være tilladt på særlige vilkår, oplyser Danske Beredskaber. Dermed er der afbrændingsforbud i 68 ud af 98 kommuner som følge sommerens vejr med meget tørke og varme.
På et tidspunkt var antallet af kommuner med afbrændingsforbud mandag oppe på 70. Men Midtjysk Brand & Redning ophævede mandag formiddag forbuddet i Silkeborg og Viborg. Vejret kan få betydning for sankthans 23. juni. Mange steder kan der være forbud mod at holde sankthans med åben ild. Også selv om der over weekenden er faldet regn. Allerede i fredags varslede mindst 13 kommuner, at der sandsynligvis ikke bliver tilladt sankthansbål i år.I Østjyllands Brandvæsen, der dækker fire kommuner, er der allerede indført forbud.- Der indføres forbud mod afbrænding i det fri og afbrænding af bål, herunder også sankthansbål, i kommunerne Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg, oplyser brandvæsnet.På Bornholm er der forbud foreløbig frem til 25. juni.I Hovedstadens Beredskab blev der indført afbrændingsforbud fra i fredags. Det vil formentlig også strække sig over 23. juni, oplyste beredskabet i sidste uge.- Da der ikke er udsigt til større mængder regn i de kommende dage, må det forventes, at afbrændingsforbuddet kommer til at vare hen over sankthans, og at det derfor heller ikke vil være tilladt at tænde bål denne aften.- Forbuddet gælder også for bål, der er placeret i søer, havne med videre, samt brug af fyrværkeri og pyrotekniske artikler, skrev Hovedstadens Beredskab på sin hjemmeside.Hovedstadens Beredskab omfatter Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Rødovre, København, Dragør og Frederiksberg./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.