FAKTA: Tre film at glæde sig til fra festivalen i Cannes

Formanden for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, peger på det bedste fra festivalen.

Formanden for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, peger på det bedste fra festivalen.
82-årige Ken Loach kan stadig noget, mener formanden for Danske Filmkritikere, Nanna Frank. Foto: Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix

* "Sorry We Missed You" af Ken Loach

- Han er 82-årig socialrealist og "still going strong". Han har lavet et stærkt værk om social deroute, der føles som en brise af liv, der blæser hen over os, men stadig med et stærkt politisk budskab.

* "Pain and Glory" af Pedro Almodóvar

- Det er en slags filmisk testamente over hans eget værk. Der er en klædelig melankoli, men den har stadig et flamboyant bid, der kendetegner ham.

* "Parasite" af Bong Joon Ho

- Det er nok den bedste film, jeg har set i konkurrencen i år. Det er en koreansk film, der er sådan lidt Hitchcock-uhyggelig og bare bliver ved med at overraske, og som er enormt morsom, men også dyster og foruroligende. Det er eminent filmkunst.

Kilder: Nanna Frank Rasmussen, Formand for Danske Filmkritikere.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.