Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

FAKTA: Stor interesse for auktion af prins Henriks samling

Tusindvis af danskere var til første auktion på prins Henriks samling. Til december kommer endnu en auktion.

Tusindvis af danskere var til første auktion på prins Henriks samling. Til december kommer endnu en auktion.
Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler af figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst - alt lige fra amuletter til skåle og fabeldyr. I august blev cirka 800 genstande solgt. Til december bliver yderligere 1200 genstande sat på auktion. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I august kom de første genstande fra prins Henriks samling af asiatisk og afrikansk kunsthåndværk på auktion hos Bruun Rasmussen.

Bruun Rasmussen oplevede en kæmpe interesse, hvor tusindvis af folk var inde og se samlingen og byde på genstandene.

Nu bliver det snart muligt at byde på endnu flere værker fra prins Henriks samling.

* Cirka 1200 genstande af asiatisk og afrikansk kunsthåndværk vil blive udbudt på auktionen den 2. december.

* I alt er der 6000-7000 værker i prins Henriks samling.

* Nogle af effekterne har den kongelige familie valgt at beholde. Blandt andet en samling, der er udstillet på Château de Cayx i Frankrig.

* En del af samlingen har tidligere været udstillet på Silkeborg Kunstmuseum, Gl. Holtegaard og Koldinghus.

* Bag på alle effekter sidder et hvidt klistermærke med et H under en kongelig krone. Det viser, at genstanden har tilhørt prinsen.

* Kongehusets indtægter ved auktionen skal gå til Kronprinsparrets Fond og Nikolai og Felix Fonden. Fondene støtter en række humanitære, sociale og almennyttige formål.

Kilder: Bruun Rasmussen og Ritzau

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.