FAKTA: Golden Globe er Oscarens lillebror

Golden Globe bliver betragtet som en af de mest prestigefulde prisuddelinger og en strømpil for oscarshowet.

Golden Globe bliver betragtet som en af de mest prestigefulde prisuddelinger og en strømpil for oscarshowet.
Natten til mandag dansk tid blev Golden Globes-statuetterne uddelt for 76. gang. Her ses Nick Vallelonga under sin takketale. Sammen med Brian Currie og Peter Farrelly vandt han prisen for bedste manuskript for filmen "Green Book". Foto: Handout/Reuters
Den stod på rød løber, glamour og film- og tv-stjerner på rad og række, da Golden Globes-statuetterne blev uddelt for 76. gang natten til mandag dansk tid.Prisuddelingen i USA anses af mange for at være Oscarens lillebror. Bliv klogere på den her:* Den første prisuddeling fandt sted i 1944.
* Det er film og tv-serier fra det forgangne år, der bliver hædret.* Vinderne modtager statuetter i form af gyldne globusser.* Det er de omkring 90 udenlandske journalister i Hollywood Foreign Press Association, HFPA, der står bag prisuddelingen.* Den årlige oscaruddeling er det største og mest prestigefyldte show, mens Golden Globe ses som det næststørste.* Priserne tæller blandt andet bedste film, bedste tv-serie og en række priser for skuespilpræstationer.* Selv om Golden Globe og Oscar officielt ikke har noget med hinanden gøre, opfattes Golden Globe som en strømpil for oscaruddelingen, som i 2019 finder sted natten til den 25. februar dansk tid.Kilder: Goldenglobes.com og NBC./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.