Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

FAKTA: Europas filmpris har hædret flere danskere

Hvis Trine Dyrholm vinder Europas svar på en Oscar, er det ikke første gang, festivalen hædrer en dansker.

Hvis Trine Dyrholm vinder Europas svar på en Oscar, er det ikke første gang, festivalen hædrer en dansker.
Lars von Trier blev af European Film Awards kåret som bedste instruktør for "Dogville" i 2003. Tre af hans film har fået stemplet som bedste film. (Arkivfoto) Foto: Valery Hache/Ritzau Scanpix

Trine Dyrholm er nomineret til prisen som bedste kvindelige skuespiller ved European Film Awards for sin hovedrolle i "Dronningen".

Den 7. december offentliggør European Film Awards 2019, hvem der vinder prisen.

European Film Awards er en årlig prisuddeling, der er blevet afholdt af European Film Academy siden 1988.

Priserne er fordelt på i alt 24 kategorier. Prisuddelingen foregår hvert andet år i Berlin og hvert andet år i en ny europæisk storby. I år finder den sted i Berlin.

Hvis det lykkes Trine Dyrholm at vinde, er det ikke første gang, at en dansker hædres ved filmfestivalen, der er Europas svar på Oscaruddelingen.

Af andre kan nævnes:

* Claes Bang modtog i 2017 prisen som bedste mandlige skuespiller for sin rolle i "The Square".

* Susanne Biers film "Den skaldede frisør" fik prisen som bedste komedie i 2013. Hun blev selv kåret som bedste instruktør for "Hævnen" i 2011.

* Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm delte prisen som bedste manuskriptforfatter for "Jagten" i 2012.

* Lars von Trier blev bedste instruktør for "Dogville" i 2003. Hans film "Melancholia", "Dancer in the Dark" og "Breaking the Waves" blev kåret som bedste film i henholdsvis 2011, 2000 og 1996.

Kilde: Det Danske Filminstitut og Have Kommunikation

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.