Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

FAKTA: En af Sveriges største popikoner spiller på Northside

I mere end to årtier har svenske Robyn rejst verden rundt med sine sange. Nu spiller hun snart igen i Danmark.

I mere end to årtier har svenske Robyn rejst verden rundt med sine sange. Nu spiller hun snart igen i Danmark.
Robyn har altid haft kort hår, og derfor voksede hun også op med, at flere folk troede, at hun var en dreng - også fordi Robin i Sverige er et drengenavn. (Arkivfoto) Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Den svenske verdensstjerne Robyn bliver et af hovednavnene på den aarhusianske musikfestival Northside i 2020.

Robyn har allerede spillet i Danmark flere gange. Blandt andet på Roskilde Festival nogle gang i løbet af 00'erne. Senest optrådte hun på Orange Scene i sommeren 2019.

Hun tilhører verdenseliten, når det kommer til popstjerner og har i over to årtier fået mennesker verden over til at synge med på sine sange.

* Robyn er født i Stockholm i Sverige den 12. juni 1979.

* Hendes fulde navn er Robin Miriam Carlsson - men "i'et" i det oprindelige navn blev skiftet ud med et "y", fordi en anden sanger allerede hed Robin med "i".

* Da Robyn var 16 år gammel, slog hun igennem med albummet "Robyn is here".

* Robyn etablerede i 2005 sit eget pladeselskab Konichiwa Records, men det var aldrig planen, at det skulle være et stort pladeselskab.

* I alt har hun udgivet otte albums.

* Efter otte års pause udgav Robyn i 2018 sit seneste album "Honey".

* Robyn har lavet mange store hits, men det er især sangene: "Danicing on my own", "Be mine!" og "With every heart beat", der er blevet store succeser.

Kilder: Alt.dk

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.