EU tvinger Netflix og andre til mere europæisk indhold

Streamingtjenester og videoplatforme skal betale til mere europæisk stof. Netflix har dansk dramadebut.

Streamingtjenester og videoplatforme skal betale til mere europæisk stof. Netflix har dansk dramadebut.
Nye EU-regler indebærer, at store amerikanske streaming- og onlinetjenester skal producere europæisk indhold. Foto: Reuters/Mike Blake
EU-lovgivere og medlemsstater har torsdag indgået en foreløbig aftale, som vil gøre det muligt for lande at tvinge streamingtjenester som Netflix og Amazon til at finansiere europæiske film og underholdningsprogrammer.De nye regler skal træde i kraft i forbindelse med en opdatering af de europæiske bestemmelser for tv-virksomhed.Det indebærer en kvote med 30 procents europæisk materiale på streaming- og onlinetjenester, oplyser Europa-Parlamentet.
Såkaldte video-delende platforme som YouTube og Facebook skal også aktivt sørge for at gribe ind over for materiale, der "anstifter til vold, had og terrorisme".Det skal også være let for brugerne at gøre opmærksom på ting, der bryder reglerne.EU vil på den måde sikre, at de samme regler gælder for streamingtjenester og videotjenester på nettet som på traditionelle tv-kanaler, siger den tyske EU-lovgiver Sabine Verheyen.Hun har gået forrest for at få lovgivningen gennem EU-Parlamentet.De nye regler betyder, at streamingtjenester, der sendes fra ét land, men er beregnet for et andet lands publikum, også skal være med til at betale for europæisk indhold.Netflix havde i øvrigt onsdag aften premiere på sin første danske serie, der har fået titlen "Rain". Det er danske Miso Film, der står bag produktionen, som ifølge selskabet hører til i den dyre ende.Mikkel Boe Følsgaard spiller hovedrollen i serien, der er et drama om tiden efter civilisationens sammenbrud.De nye europæiske regler kan først træde i kraft, når både EU-Parlamentet og medlemsstaterne har godkendt dem./ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.