Enorme platantræer plantes i nyt dansk hjem for pandaer

Syv meter høje platantræer sendes til København, hvor de skal være legeplads for Zoos nye pandaer fra Kina.

Syv meter høje platantræer sendes til København, hvor de skal være legeplads for Zoos nye pandaer fra Kina.
Til foråret modtager Zoologisk Have i København to pandaer fra Danmark. Det er en gestus fra det kinesiske styre. (Arkivfoto) Foto: Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix

En mindre skov af platantræer er på vej til Zoologisk Have i København.

Syv platantræer med en højde på syv meter sættes fredag i jorden i forbindelse med etableringen af et helt nyt anlæg til pandaer.

Anlægget ventes at stå færdigt i april og skal være hjem for et pandapar fra Kina - en han og en hun - som er en gestus fra det kinesiske styre.

Træerne får en helt central plads i det nye anlæg og er blevet nøje udvalgt, fortæller Anne Eisenberg, der er presseansvarlig i HedeDanmark. Det er HedeDanmark, der står for at beplante anlægget ud fra tegninger, som en landskabsarkitekt og Zoo har nedfældet i samarbejde.

- Både Zoologisk Have og den landskabsarkitekt, der har stået for at lave anlægget, har studeret pandaers adfærd, og hvad pandaer har brug for, fortæller Anne Eisenberg.

- Og en del af det, pandaer har brug for, er at kunne søge rygdækning og skygge, og derfor har det været nødvendigt at finde nogle træer, så de fra starten har kunnet føle sig trygge i deres nye hjem.

Platantræerne kommer fra Tyskland. Hvert træ vejer fire ton og er gravet op med en rodklump på 80 centimeter i højden og 180 centimeter i diameter.

- Vi har valgt nogle træer af en vis størrelse, så vi kan give pandaerne den bedst mulige start i Danmark.

- Trætypen er ret robust, så pandaerne kan kravle rundt i dem, uden at de tager skade. Og så har platantræerne en evne til hurtigt at kunne lukke barkskader, siger Anne Eisenberg.

Og skader i barken kan der være ret stor risiko for, når to store pandaer med skarpe kløer kravler rundt i grenene.

Der er kun få pandaer i zoologiske haver i Europa, og flere dyrepassere fra Zoologisk Have i København har været i Kina for at lære mere om den bambusspisende bjørn.

Kina beholder ejerskabet af pandaerne, og dermed er de kun til låns. Det var dronning Margrethe, der under et statsbesøg i 2014 aftalte med Kina, at Danmark skulle låne to pandaer.

I maj 2017 blev aftalen formelt underskrevet i Kina under overværelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.