Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Eksplosion i Kairo med 20 døde skyldtes sprængstoffer i bil

Egyptens præsident har kaldt voldsom eksplosion i Kairo for en "terroristhændelse".

Egyptens præsident har kaldt voldsom eksplosion i Kairo for en "terroristhændelse".
Facaden på det nationale kræftinstitut i Egypten har taget voldsomt skade i eksplosion natten til mandag. Foto: Khaled Desouki/Ritzau Scanpix

Det var en bil fyldt med sprængstoffer, som natten til mandag forårsagede en eksplosion i midten af Kairo. Her blev mindst 20 mennesker dræbt og mindst 47 såret.

Det oplyser det egyptiske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De officielle meldinger lød oprindeligt, at eksplosionen skyldtes en bil, der kørte imod kørselsretningen og ramte tre andre biler.

Indledningsvist blev det ikke forklaret, hvordan sammenstødet resulterede i en stor eksplosion.

Ministeriet har nu meldt ud, at det var en bil beregnet til et militant angreb, som sprang i luften ude foran det nationale institut for kræftbehandling i Kairo. Om instituttet var det planlagte mål, står ikke klart.

Instituttets facade blev voldsomt skadet i eksplosionen, og vejene omkring blev spærret.

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, har på Twitter efterfølgende kaldt eksplosionen "en kujonagtig terroristhændelse", skriver franske AFP.

Eksplosionen er den mest dødelige i den egyptiske hovedstad siden december 2016.

Kræftinstituttet ligger centralt i Kairo tæt på flere regeringsbygninger i bydelen Manial, som ligger på en ø i Nilen.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.