Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Efterårets første nattefrost kom natten til søndag

Temperaturen kom under frysepunktet natten til søndag flere steder i landet på grund af klart og stille vejr.

Temperaturen kom under frysepunktet natten til søndag flere steder i landet på grund af klart og stille vejr.
Sæsonens første nattefrost har gjort sit indtog i Danmark natten til søndag den 6. oktober. Men de kolde morgener fortsætter ikke de kommende dage. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Stort set hele Danmark kunne søndag stå op til en kold morgen med frost på ruderne.

Efterårets allerførste nattefrost blev natten til søndag målt flere steder i Danmark, fordi vejret i løbet af natten har været klart og stille.

Det fortæller vagtchef i DMI Frank Nielsen.

- Vi skal have en kold luft, næsten ingen vind og så skal der være skyfrit. Og det har været tilfældet mange steder i nat, hvor temperaturen har været nede på minus to grader, siger han.

Nattens laveste temperatur blev målt i Karup i Midtjylland og nåede ned på minus 2,7 grader.

Mange steder i Sønderjylland og på Fyn nåede temperaturen kun akkurat ned under frysepunktet på cirka minus 0,2 grader.

Det skyldes især flere skyer og små byger over landsdelene.

- Luften kan have den samme temperatur, men det afhænger fuldstændig af skydækket. Er der skyer, holder de nemlig på varmen, så vi ikke når under frysepunktet, forklarer Frank Nielsen.

Det er almindeligt, at der kommer nattefrost i oktober, men alligevel kommer sæsonen første nattefrost lidt tidligere end ventet.

- Det sker jævnligt, at der kommer nattefrost i starten af oktober. Men alligevel er det lidt tidligere, end det har været de senere år. Det var måske forventet typisk 14 dage senere, men vejret i oktober skifter ofte.

Mandag morgen kan de fleste danskere også godt forvente, at de skal skrabe frost af bilruderne, men det er ikke noget, der fortsætter.

- Nu har vi haft en kold og klar weekend, men allerede tirsdag kommer der varme ind fra Atlanterhavet, men også lidt flere skyer, siger Frank Nielsen.

DMI har lovet ned til omkring minus 2 grader natten til mandag flere steder i landet.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.