DR afslører: København bliver melodigrandprix-by

I 2020 skal Dansk Melodi Grand Prix afholdes i hovedstaden. Det er første gang i mere end 15 år.

I 2020 skal Dansk Melodi Grand Prix afholdes i hovedstaden. Det er første gang i mere end 15 år.
20-årige Leonora vandt årets danske melodigrandprix i Jyske Bank Boxen i Herning. Til næste år skal sangkonkurrencen afholdes i Royal Arena i København. Begivenheden har ikke været i hovedstaden siden 2002, hvor den blev afholdt i Cirkusbygningen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Når den 50. udgave af Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen i 2020, bliver det i Royal Arena i København.

Det offentliggør DR i en pressemeddelelse fredag.

Det store musikshow finder sted lørdag den 7. marts 2020 og skal for første gang siden 2002 afholdes i hovedstaden.

Sidst var det Cirkusbygningen, der dannede rammerne for sangkonkurrencen.

I København er der stor jubel, og overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig.

- Melodigrandprix er en særlig del af vores kulturarv, som år efter år formår at samle danskerne på tværs af generationer og landsdele, siger han i pressemeddelelsen.

- Efter 17 år glæder vi os til at byde det danske melodigrandprix velkommen tilbage i København til en kæmpe folkefest for både store og små, siger han.

DR afholdt sit første melodigrandprix i 1957 for at finde Danmarks repræsentant ved det europæiske melodigrandprix, også kaldet Eurovision Song Contest.

I 1967-1977 deltog Danmark ikke i Eurovision, og der var derfor heller ikke en national udvælgelse.

I 1994, 1998 og 2003 blev der heller ikke afholdt melodigrandprix, fordi Danmark var for dårligt placeret i den europæiske konkurrence det foregående år.

På nuværende tidspunkt befinder den danske delegation sig i Tel Aviv i Israel for at forberede sig til semifinalen i Eurovision 2019, som finder sted torsdag den 16. maj.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.