Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

DMI forudser grå og mild efterårsweekend

Den kommende weekend bliver relativt mild for årstiden, fortæller meteorolog Mette Wagner fra DMI.

Den kommende weekend bliver relativt mild for årstiden, fortæller meteorolog Mette Wagner fra DMI.
Dagtemperaturerne i weekenden kommer til at ligge på mellem fem og ni grader, hvilket ifølge DMI er forholdsvis mildt for årstiden. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gråt. Så kort kan det ifølge meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner siges, da hun bliver bedt om at give sit bud på vejret i weekenden.

- Fredag starter vi med en frontpassage, der passerer gennem landet. Det vil sige, at det giver en del regn her i morgen- og formiddagstimerne.

- Så det bliver en grå, våd og diset affære her fra morgenstunden, siger Mette Wagner tidligt fredag morgen.

Temperaturerne fredag vil ligge på mellem fem og ni grader.

Vinden bliver svag til jævn omkring sydøst. I de nordlige egne og på Bornholm kan vinden stedvis blive op til hård, men den aftager i løbet af dagen.

- Det er hele landet, der får regn, og så kommer der efterhånden opklaring fra syd, siger hun.

Mette Wagner tilføjer, at solen sågar kan kigge frem i Syd- og Sønderjylland, Midtjylland og i den sydlige del af Østjylland.

- Det vil dog nok mest blive sådan noget sløret sol, påpeger hun.

Natten til lørdag kommer der igen nogle regnbyger ind over landet især i Jylland.

- Vi kan faktisk slå lørdag og søndag sammen, for de ligner hinanden. I det store og hele kan man sige, at det bliver en grå weekend med skyer, men relativt tørt, siger meteorologen.

Både lørdag og søndag vil temperaturerne også ligge på mellem fem og ni grader.

- Det er relativt mildt for årstiden. Vi nærmer os jo december. Tidligere har der på denne her tid af året ligget sne på jorden, og nu holder vi os trods alt oppe på omkring ni grader, siger Mette Wagner.

Natten til fredag slog efteråret 2019 rekorden som det vådeste efterår nogensinde, siden DMI begyndte at måle i 1874.

Det er rekorden fra 1967 på 327 millimeter i løbet af september, oktober og november, der nu er blevet overgået, bekræfter Mette Wagner tidligt fredag morgen.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.