Detailgiganten Walmart øger salg i butikker og på nettet

Aktionærer i Walmart får flere penge end ventet efter overraskende godt julesalg.

Aktionærer i Walmart får flere penge end ventet efter overraskende godt julesalg.
Supermarkedskæden Walmart har solgt bedre end ventet, viser selskabets regnskab for julekvartalet. (arkivfoto) Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters
Den amerikanske detailgigant Walmart har bedre gang i kasseapparaterne end ventet, viser selskabets regnskab for november, december og januar.Walmart kører med et forskudt regnskabsår, der slutter med udgangen af januar.Det sidste kvartal dækker dermed den vigtige julehandel. Dermed har Walmart haft et stigende salg i 18 kvartaler i træk.
Medvinden har Walmart fundet både gennem internethandel men også i de fysiske butikker.Handlen på internettet voksede med 43 procent i julekvartalet, hvilket ligger i forlængelse af en lignende stigning i kvartalet før.I de af Walmarts butikker, der har været åbent i et år, steg salget med 4,2 procent. Det regnestykke er fraregnet de dele af Walmart, der sælger brændstof.Det var ventet, at Walmart kunne præsentere en vækst i salget, men detailgiganten slog analytikernes forventninger, der lå på en stigning på under tre procent.Ifølge Bloomberg er de overraskende gode resultater drevet af stigende priser.Det gode resultatet kommer Walmarts-aktionærer til gode. De får udbetalt 1,41 dollar udbetalt per aktie. De havde regnet med 1,34 dollar.Det har gjort Walmart-aktien populær, og kursen på den er steget med fem procent./ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.