Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Den svenske skuespiller Bibi Andersson er død

Bibi Anderssons karriere var tæt knyttet til Ingmar Bergman og udløste flere priser. Søndag døde hun, 83 år.

Bibi Anderssons karriere var tæt knyttet til Ingmar Bergman og udløste flere priser. Søndag døde hun, 83 år.
Bibi Andersson (t.h.) sammen med den legendariske svenske filminstruktør Ingmar Bergman (nr. to fra højre) under en pressekonference i Paris i 1959. Yderst til venstre er det Gunnel Lindblom, og ved siden af hende er det den franske skuespiller Jeanne Moreau (nr. to fra venstre). Foto: Stf/Ritzau Scanpix

Den svenske skuespiller Bibi Andersson, som er kendt fra flere af instruktør Ingmar Bergmans film, er død søndag. Hun blev 83 år.

Det bekræfter hendes mand, Gabriel Mora Baeza, over for det svenske nyhedsbureau TT, og hendes nære veninde og filminstruktør Christina Olofson.

- Bibi var en stor skuespiller og en fantastisk humanist, siger Christina Olofson til Göteborgs-Posten.

Bibi Andersson har blandt andet haft roller i flere af den svenske stjerneinstruktør Ingmar Bergmans film og i den danske film "Babettes Gæstebud".

Hun medvirkede i film som "Det syvende segl", "Persona", "Tænk på et tal" og senest i 2007 og 2008 to film baseret på forfatter Jan Guillous bøger om tempelridderen Arn.

- Bibi Andersson var gigantisk, en af Sveriges mest anerkendte skuespillere, siger pressechefen ved Svenska Filminstitutet, Jan Göransson, til Göteborgs-Posten.

Hun er den eneste svenske skuespiller, der fire gange har vundet den svenske filmpris Guldbaggen. Den sidste fik hun så sent som i 2008 for sin rolle son den strenge mor Rikissa i filmen om tempelridderen Arn.

I foråret 2009 blev Bibi Andersson ramt af et alvorligt slagtilfælde og har siden da boet på et plejehjem i Stockholm.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.