Dansk krigsveteran genfandt håbet ved Invictus Games

Krigsveteraner fra hele verden dystede ved Invictus Games i Sydney. Det er blevet til flere danske medaljer.

Krigsveteraner fra hele verden dystede ved Invictus Games i Sydney. Det er blevet til flere danske medaljer.
Danske krigsveteraner kommer ind under lukkeceremonien ved Invictus Games i Sydney. Foto: Rick Stevens/Reuters
To sølvmedaljer og tre bronzemedaljer blev det til for det danske hold af krigsveteraner, der i denne uge dystede ved det internationale sportsstævne Invictus Games i Sydney i Australien.Det danske hold bestående af 25 kvinder og mænd pakker også kufferten med noget meget større end medaljerne.27-årige Kristian Bech Poulsen er en af de 25 atleter, der har repræsenteret Danmark under legene.Han fortæller, at sammenholdet, respekten og oplevelsen vejer meget tungere end medaljerne.- Det har givet mig nyt håb i livet. Invictus er det første, jeg har gennemført, siden jeg blev skadet. Det er det første mål, jeg har sat mig, som jeg har gennemført. Det har været kæmpe stort og rykket mig helt vildt, siger han.
- Det har givet mig et håb og en tro på, at selv om man har nogle skavanker, så er man ikke helt færdig med at være en del af samfundet. Kristian Bech Poulsen har blandt andet deltaget i svømning, vægtløftning, diskoskast og kuglestød. Han har været udsendt til Afghanistan og lider af post traumatisk stress syndrom. Deltagerne vil gerne vinde, men selv den sidste, der kom i mål, blev klappet hele vejen over stregen, forklarer Kristian Bech Poulsen.- Vores sammenhold på tværs af lande var det vildeste, siger han.- Atmosfæren var fed. At jeg skulle ind på gulvet og løfte (vægtløftning, red.) var helt overvældende, det var næsten ikke til at klare. Det var det vildeste, fortæller den danske deltager.Invictus Games så dagens lys i 2014, da de første lege blev afholdt i London, Storbritannien.Invictus er latin og betyder ubesejret eller uovervindelig. Initiativtageren er den britiske prins Harry, som selv har været udsendt til Afghanistan to gange.Mere end 500 krigsveteraner fra 18 nationer deltog i 12 forskellige discipliner fra kørestolstennis til golf og bueskydning.Prins Harry fik idéen efter at have overværet de amerikanske Warrior Games i 2013. Her så han, hvad sport kan gøre for krigsveteraner.Året efter var Invictus Games en realitet med op mod 400 deltagende veteraner fra 13 nationer.Målet er ifølge prins Harry ikke at tage hjem med guld-, sølv- eller bronzemedaljer om halsen, men i stedet at udvikle sig personligt./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.