Coster-Waldau er nomineret til Emmy-statuette

Nikolaj Coster-Waldau er nomineret til Emmy-statuette for sin rolle som Jaime Lannister i "Game of Thrones".

Nikolaj Coster-Waldau er nomineret til Emmy-statuette for sin rolle som Jaime Lannister i "Game of Thrones".
"Game of Thrones" har vundet 47 Emmy-statuetter for seriens første syv sæsoner. (Arkivfoto) Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau er nomineret til en Emmy for sin rolle som Jaime Lannister i tv-serien "Game of Thrones". Han er nomineret i kategorien bedste mandlige birolle i en dramaserie.

Det står klart, efter at de nominerede tirsdag er blevet offentliggjort i Los Angeles i USA.

Coster-Waldau var nomineret til en Emmy i samme kategori sidste år. Dengang måtte han dog tage til takke med nomineringen, da hans kollega fra "Game of Thrones" Peter Dinklage løb med statuetten.

Peter Dinklage er ligeledes nomineret til prisen i år. Det samme er Alfie Allen, der også spiller med i serien.

Coster-Waldaus nominering er en af de i alt 32 nomineringer, som den amerikanske fantasyserie tirsdag modtog.

Ifølge nyhedsbureauet AP sætter den populære tv-serie rekord med de 32 nomineringer.

Serien, der tidligere i år sendte ottende og sidste sæson, er blandt andet nomineret til prisen for bedste dramaserie samt bedste mandlige- og kvindelige hovedrolle.

En anden HBO-serie, "The Marvelous Mrs. Maisel", opnåede med 20 nomineringer næstflest nomineringer. Mens "Chernobyl" - ligeledes en HBO-serie - med 19 nomineringer fik tredjeflest.

Emmy-uddelingen belønner de bedste præstationer inden for tv - i modsætning til Oscar-uddelingen, der fokuserer på de bedste filmpræstationer.

Selve prisuddelingen finder sted den 22. september i Microsoft Theater i Los Angeles.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.