Computerfejl lukker belgisk luftrum i flere timer

Fly har ikke kunne lette eller lande fra seks belgiske lufthavne i flere timer på grund af en teknisk fejl.

Ferie- og forretningsrejsende på vej til eller fra Belgien har fredag fået testet tålmodigheden. For belgisk luftrum har været lukket siden klokken 16 på grund af et teknisk computerproblem.

- Luftrummet er lukket af sikkerhedshensyn, det er, hvad vi kalder, en "rydde-luftrummet-procedure", siger virksomheden Belgocontrols talsmand, Alain Kniebs.

- Nogle fly er blevet bedt om lande, mens andre har fået forbud mod at lande, tilføjer han.

Ifølge en talsmand for Bruxelles' Lufthaven forventes det, at situationen klokken 18 normaliseres.

Belgocontrol, der er et firma, der styrer overvågningen af det belgiske luftrum, har ikke kunnet oplyse, hvor mange fly eller passagerer, der er blevet påvirket af fejlen.

I alt er seks større og mindre lufthavne blevet påvirket af situationen.

Rydningen af luftrummet påvirker alle fly, der flyver under 8000 meters højde - hvilket er det luftrum, der kontrolleres af Belgocontrol.

Fly over 8000 meter monitoreres af firmaet Maastricht, der ikke har problemer med systemerne.

Det har været godt for de mange danskere, der er fløjet over belgisk luftrum torsdag eftermiddag.

- Det betyder, at alle fly, der for eksempel flyver fra Danmark til Spanien, ikke vil blive påvirket, fordi de flyver ret højt, siger Alain Kniebs.

/ritzau/AFP

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.