Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Chefredaktør: Lars Larsens købmandskab bør danne forbillede

Lars Larsen er Danmark største nulevende iværksætter, mener Børsens chefredaktør Niels Lunde.

Lars Larsen er Danmark største nulevende iværksætter, mener Børsens chefredaktør Niels Lunde.
Lars Larsens filosfi beskrives som simpel men effektiv ifølge flere erhvervskommentatorer: Køb billigt, sælg lidt dyrere og giv den fuld gas med marketing. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jysk-stifter Lars Larsen har en særlig plads i dansk erhvervslivs top, fordi han har skabt sin plads og sit forretningsimperium selv.

Sådan lyder vurderingen af "Dyne-Larsen" fra Børsens chefredaktør, Niels Lunde, efter at det fredag blev oplyst af Jysk, at Lars Larsen er syg af kræft og trækker sig fra sin formandspost.

- Han er en erhvervsprofil i Danmark, som minder os om noget, der er meget vigtigt: Vi skal være dygtige købmænd, siger Niels Lunde.

- Han er en af de tungeste topchefer, vi har i Danmark, fordi han har skabt sin virksomhed selv fra bunden.

- Der er mange andre virksomheder som Lego, Grundfos eller Danfoss, som er større. Men de har også været der i mindst 60-70 år. Jysk er kun 40 år gammel. Han er Danmarks største nulevende iværksætter, siger han.

Ud over Jysks succes har Lars Larsen også stået som en klar hovedrolleindehaver i dansk erhvervsliv på grund af sine tydelige holdninger til netop erhvervslivets rolle, forklarer Niels Lunde.

- Han har altid talt om, at det private erhvervsliv bidrager til sit samfund. Det som nogen kalder en samfundskontrakt. Det er vigtigt, at erhvervslivet bidrager til det samfund med arbejdspladser, produktion og skatteindtægter.

- Det har han talt om mere og mere de seneste år. Det falder ind i den diskussion om bæredygtighed og etik i samfundet, hvor han meget tydeligt har taget stilling.

Berlingskes erhvervskommentar Jens Christian Hansen lavede et interview med Lars Larsen i maj.

- Han var meget tilfreds med, at tingene var lagt til rette. Særligt det dna, han fik lagt ind i virksomheden, om at når der tjenes penge, skal de investeres, fortæller erhvervskommentatoren.

Netop Lars Larsens forhold til sin formue og rolle som en af de tungeste topchefer i Danmark er med til at kendetegne ham ifølge Jens Christian Hansen.

- Han er ikke med i nogle store netværk eller bruger konsulenter i stor stil. Det er i hvert fald ikke mit indtryk, siger han.

- Penge er et redskab til skabe noget. Selvfølgelig havde han en pæn bolig og bil, men pengene er et redskab og skal ikke ligge uvirksomme hen. Det passer heller ikke til ham med en overdådig livsstil.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.