Cannes-arrangører: Det er en meget politisk festival

Cannes-veteran er med igen, mens tilhørerne savner Quentin Tarantino blandt Cannes-festivalens kandidater.

"En meget politisk" Cannes-festival er undervejs, lyder det fra festivalens direktør, Thierry Frémaux, på et pressemøde torsdag.

Her præsenterer han blandt andet de 19 film, der er nomineret til hovedkonkurrencen om Guldpalmen for den bedste film i 2019.

Filmanmelder Nanna Frank har en lignende forventning efter at have set feltet.

- Fremaux sagde jo, at det er ikke festivalen, der er politisk, men det er filmene. Han vil gerne have, at filmene taler for sig selv.

- Men det er svært at sige, præcis hvor politiske filmene er, for vi har ikke set filmene endnu. Dog kan man sige, at veteranen Ken Loach og Dardenne-brødrene er kendt for at lave socialrealistiske film.

- Dardenne-brødrene er oftest lidt mindre eksplicitte i deres politiske holdninger, men de formår altid at fremstille de svageste i samfundet på en måde, der engagerer folk, siger Nanna Frank, der er formand for De Danske Filmkritikere.

De Danske Filmkritikere er en sammenslutning af danske filmanmeldere.

Ingen danskere er med i kategorien, men det bliver altså et gensyn med veteranen Ken Loach.

I 2016 modtog Loach netop Guldpalmen for filmen "I, Daniel Blake". Han slog dermed danske Nicolas Winding Refn, der var nomineret i hovedkategorien for horrorthrilleren "The Neon Demon".

Mange tilhørere lyttede torsdag dog forgæves efter den amerikanske instruktør Quentin Tarantino, der blandt andet står bag Kill Bill-filmene.

Tarantinos film "Once upon a time in Hollywood" med blandt andre Leonardo DiCaprio og Brad Pitt på rollelisten var nemlig ventet af anmelderne.

Fremaux antydede da også, at man håber, at Tarantino vil nå at melde filmen til festivalen.

- Vi kan håbe, at nogle af de film, vi alle sammen venter på, når at slutte sig til os inden 14. maj, siger festivaldirektøren.

Det skal man dog ikke gøre sig de store forhåbninger om, mener Nanna Frank.

- Der har været rygter om, at Tarantinos film skulle vises i Cannes. Men den skulle først være færdig i juli. Og når der er så mange måneders arbejde tilbage, så er det urealistisk at han når det, siger hun.

Cannes-festivalen afholdes i år fra 14. til 25. maj i år.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.