Busvognmænd: Vi er kede af dumpede busser ved Smukfest

Over halvdelen af shuttlebusserne ved Smukfest, der er kontrolleret onsdag og torsdag er dumpet.

Over halvdelen af shuttlebusserne ved Smukfest, der er kontrolleret onsdag og torsdag er dumpet.
Onsdag dumpede otte ud af elleve busser færdselstjek ved Smukfest. Torsdag dumpede fem ud af seks. Foto: Mikkel Berg Pedersen/arkiv/Ritzau Scanpix

Der er problemer med bussikkerheden ved dette årets Smukfest.

Et godt stykke over halvdelen af busserne, som Sydøstjyllands Politi har kontrolleret, er dumpet i kontrollen.

Det er ifølge administrerende direktør i brancheforeningen Danske Busvognmænd, Micheal Nielsen, utilfredsstillende.

- Vi er utroligt kede af, at resultaterne er, som de er. Det tager vi selvfølgelig op både med det enkelte medlem, der er ansvarlig, men også generelt set, siger Michael Nielsen.

Fem ud af seks busser, som politiet torsdag klokken 13.20 har tjekket, er dumpet. Heraf dumpede to af busserne også politiets undersøgelser onsdag.

Ud af de 18 busser, som blev undersøgt onsdag, skulle 11 videre til syn, mens én bus blev sendt på værksted.

Selv om en bus dumper kontroltesten, er det ifølge direktøren ikke sikkert, at den er til fare for færdselssikkerheden.

- Bussen er stadigvæk det mest sikre transportmiddel. Man skal huske, at fordi en bus bliver kaldt til omsyn, så betyder det ikke, at den er til fare for færdselssikkerheden.

- Hvis den er til fare for færdselssikkerheden, skal pladerne klippes, siger Micheal Nielsen.

En af busserne, der har dumpet kontrollen, har fået klippet nummerpladerne, efter at den havde fået kørselsforbud.

Ansvaret er ifølge Michael Nielsen delt over flere. Både chauffører, vognmænd, synshaller og politiet har en rolle, men i sidste ende peger direktøren på vognmanden som ansvarlig.

- Det er vognmanden, der i sidste ende har ansvaret. Men han deler det med en hel masse. Vi skal alle sammen sørge for, at vi gør det bedre, siger Michael Nielsen.

Direktøren hæfter sig ved, at der ikke var problemer med busserne ved fodboldturneringen Dana Cup, hvilket glædede ham, men ved Smukfest er noget gået skævt.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.