Boet efter Michael Jackson sagsøger HBO for millionbeløb

I en ny dokumentar påstår to mænd, at de som drenge blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson.

I en ny dokumentar påstår to mænd, at de som drenge blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson.
Michael Jackson døde i 2009. Flere gange er popstjernen blev beskyldt for at misbruge børn. (Arkivfoto) Foto: Stefan Wermuth/Reuters
Boet efter Michael Jackson mener, at den amerikanske tv-kanal HBO har begået kontraktbrud. Derfor sagsøger beboet nu tjenesten for 100 millioner dollar. Det skriver nyhedsbureauet AP.Tv-kanalen bliver sagsøgt på grund af dokumentarfilmen "Leaving Neverland", der forventes at blive sendt i næste måned. I dokumentaren står to mænd frem og fortæller, hvordan de som drenge blev seksuelt misbrugt af den nu afdøde popstjerne.
Men i søgsmålet, der er blevet indgivet ved Los Angeles County Superior Court torsdag, hævder boet, at HBO overtræder en kontrakt fra 1992.For at HBO kunne få lov til at vise en af stjernens koncerter, indgik kanalen dengang en aftale om ikke at nedværdige Michael Jackson.Ifølge søgsmålet antyder den nye dokumentarfilm, at popstjernen forgreb sig på børn under sin "Dangerous"-turné, som koncertoptagelserne stammer fra.Boet mener, at aftalen også gælder i dag, og at skaderne som følge af filmen kan overstige 100 millioner dollar.HBO har flere gange forsvaret dokumentarfilmen. Kanalen oplyser i en udtalelse, at den fortsat har planer om at vise "Leaving Neverland".- Dan Reed er en prisvindende filmproducent, som omhyggeligt har dokumenteret de overlevendes beretninger. - Folk bør vente med at dømme, indtil de har set filmen, siger HBO ifølge AP i udtalelsen."Leaving Neverland" fik premiere ved Sundance Film Festival i januar. Tidligere i februar blev indkøbscentret Rødovre Centrum i Rødovre i Storkøbenhavn mødt af massiv kritik fra flere forældre, der var blevet stødt over, at centret havde opstillet en figur af Michael Jackson. Det fik centret til at fjerne den, men så blev det også kritiseret. Michael Jackson-figuren blev siden hen sat op igen./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.