Børnehaver og hospitalskøkkener putter mere økologi på menuen

Ifølge Danmarks Statistik stiger den offentlige sektors indkøb af økologiske madvarer.

Køkkener i børnehaver og på hospitaler landet over bruger i stigende grad økologiske varer i madlavningen.

Den offentlige sektor købte økologiske varer for 891 millioner kroner i 2017 mod 783 millioner kroner i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Størstedelen gik til offentlige institutioner, som aftog 36 procent af det økologiske salg. Offentlige institutioner er i denne sammenhæng ifølge Danmarks Statistik for eksempel børnehaver, hospitaler og uddannelser.

Yderligere otte procent af salget gik til kantiner på offentlige arbejdspladser.

Det samlede salg af økologiske føde- og drikkevarer til såkaldt foodservice, som dækker for eksempel institutioner, restauranter, caféer og kantiner, steg med 20 procent i 2017.

Salget udgjorde to milliarder kroner i 2017 mod 1,7 milliarder kroner i 2016.

Den største varegruppe er kolonialvarer, som dækker over brød, kager og kornprodukter, drikkevarer og konserves.

Herefter fulgte mejerivarer og frugt og grønt som største varegrupper.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.