Anmelderrost krimi bliver til ny dansk Netflix-serie

Søren Sveistrups debutroman, "Kastanjemanden", bliver lavet til en Netflix-serie.

Søren Sveistrups debutroman, "Kastanjemanden", bliver lavet til en Netflix-serie.
Søren Sveistrup er manuskriptforfatteren bag kæmpesuccesen "Forbrydelsen". Sidste år udgav han så sin første roman, som fik titlen "Kastanjemanden" - og nu bliver selv samme bog til en Netflix-serie. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

For en måned siden annoncerede Netflix, at en tredje og sidste sæson af "The Rain" er på vej - og nu er streaminggiganten klar med endnu en danskproduceret satsning.

På Copenhagen TV Festival annoncerede Netflix således sin næste danske Original-serie, som er en krimiserie baseret på forfatter Søren Sveistrups anmelderroste debutroman, "Kastanjemanden".

- Efter The Rains succes er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske Original-serie, som vil bygge videre på Nordic Noir-traditionen, fortæller Tesha Crawford, der er direktør hos Netflix International Originals Northern Europe, i en pressemeddelelse.

- Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og af Sørens stemme, tilføjer hun.

Søren Sveistrup er bedst kendt som manuskriptforfatter og står blandt andet bag alle tre sæsoner af DR's successerie "Forbrydelsen".

Hans debutroman handler om den unge efterforsker Naia Thulin, der sammen med sin partner - den udbrændte Mark Hess - skal opklare drabet på en ung kvinde, der findes efterladt på en legeplads. Kvindens hånd er skåret af, og over hende hænger en lille kastanjemand.

- Netflix har vist en stærk interesse i min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for "Kastanjemanden", siger Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

Optagelserne starter efter planen i Danmark i 2020 og produceres af SAM Productions, som også står bag den kommende norske Netflix Original-serie "Ragnarok".

Serien får i første omgang seks afsnit af 50 minutter og bliver lanceret på Netflix verden over.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.