Anmeldere roser Willem Dafoe for at gøre van Gogh levende

Både Politiken og Berlingske fremhæver Willem Dafoes imponerende præstation som den maniske maler van Gogh.

Både Politiken og Berlingske fremhæver Willem Dafoes imponerende præstation som den maniske maler van Gogh.
63-årige Willem Dafoe roses for sin vellykkede præstation af maleren Vincent van Gogh, der kun blev 37 år. Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Flere anmeldere roser Willem Dafoe i rollen som Vincent van Gogh i filmen "Van Gogh - Ved evighedens port", som har premiere torsdag. Filmen omhandler de sidste år af den verdensberømte malers liv i en tid, hvor han ikke var anerkendt for sit talent. Det er en tid, hvor van Gogh bliver mere og mere syg og på et tidspunkt skærer sit venstre øre af.I filmen, der er instrueret af maleren og instruktøren Julian Schnabel, spiller amerikanske Willem Dafoe blandt andet over for danske Mads Mikkelsen.
Kameraføringen og Dafoe formår ifølge Berlingskes anmelder at skabe den helt rette maniske følelse i filmen trods aldersforskellen mellem Dafoe og van Gogh.- Det er en sanselig film, og kameraet er tit håndholdt uroligt. Flere gange løber man som Vincent over markerne. Jo mere syg, Vincent bliver, jo mere sløret bliver billedet, når vi ser verden gennem hans øjne, skriver Berlingske.- Skuespilleren (Dafoe, red.) er 63, van Gogh blev kun 37, men alligevel er han den mand, man kender fra selvportrætterne, der var grove og alligevel detaljerede i et livligt spekter af farver.Berlingske kvitterer for præstationen med fire ud af seks stjerner. Også Politiken giver filmen fire ud af seks hjerter.Ifølge Politikens anmelder savner filmen dog dramaturgisk retning og virker til tider til at gentage sig selv. - Men i lange passager smitter intensiteten, og dét jo først og fremmest i kraft af Willem Dafoes formidable præstation, belønnet som Venedigfestivalens bedste mandlige hovedrolle sidste år, skriver Politiken.Mads Mikkelsen spiller en præst, som sent i filmen skal vurdere, hvorvidt van Gogh er skør eller kan slippes fri fra en sindssygeanstalt.Ifølge Politikens anmelder er rollen "fint disciplineret" af Mikkelsen, og scenen roses for at være en af de mere velfungerende i filmen. /ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.