Ankerstjerne før X Factor-finale: Jeg er et konkurrencemenneske

Lars Ankerstjerne er debuterende X Factor-dommer, men trods mangel på erfaring har han to deltagere i finalen.

Lars Ankerstjerne er debuterende X Factor-dommer, men trods mangel på erfaring har han to deltagere i finalen.
34-årige Lars Ankerstjerne har blandt andet skrevet sange for Burhan G, Rasmus Seebach og Nik & Jay. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det er hans første sæson som X Factor-dommer, men den manglende erfaring viser sig ikke, når man kaster blikket på de tre tilbageværende deltagere i finalen fredag aften.

Lars Ankerstjerne har nemlig både 15-årige Live Vogel og 16-årige Benjamin Rosenbohm, der er favorit hos bookmakerne, med i finalen.

Hitmageren, der både er rapper, sangskriver og producer har derfor gode kort på hånden, når han i Forum Horsens står overfor Thomas Blachman og hans tilbageværende deltager, Kristian Kjærlund.

- Jeg er et konkurrencemenneske. Jeg vil helst vinde, siger Lars Ankerstjerne.

- Når det så er sagt, så er vi også nået til et sted, hvor det er op til seerne, og det ved vi også godt. Nu skal vi bare fejre de tre, der er tilbage. Det er meget godt holdt ud for dem alle tre. Det er ret flot, at de er her. Men det ville være dejligt at gå med sejren, det ville det sgu, siger han.

Fredag aften er sangkonkurrencens klimaks, og Lars Ankerstjerne forklarer, at han vil forsøge at skabe et "peak" i sine artisters fortælling, der efterhånden har løbet over mange fredage.

Som ny dommer har det været en overvældende opgave for ham, men i den seneste uge har han brugt alle sine kræfter. Og så håber han, at deltagerne føler, at han igennem hele sangkonkurrencen har hjulpet dem.

- Jeg har gjort mig umage, og jeg har forsøgt at lave noget, der var dem. Det har været vigtigt for mig, at uanset hvad der sker, så skal de have det godt og kunne stå på mål for alt det, vi har lavet i X Factor.

- Jeg vil gerne have, at både Live og Benjamin, og Patrick for den sags skyld, kan se tilbage på den her tid og sige, ”Det var sgu fedt, det vi lavede", siger han.

Live Vogel er gået videre hver fredag uden at stå i farezonen. Men det har ikke været uden nerver for hende, når vært Sofie Linde har råbt de navne op, der i hvert program gik videre.

- Hver gang har jeg tænkt, i dag ryger jeg ud. Det gjorde jeg så ikke, men jeg synes bare de andre er så gode, så det er mærkeligt, jeg er kommet så langt, men jeg er glad for det, siger Live Vogel.

- Det er kæmpestort. Det er ikke rigtig gået op for mig, fordi jeg var indstillet på at ryge ud. Jeg har aldrig turdet tænke på at komme i finalen, siger hun.

Deltagerne har igennem programmet fået tætte forhold til hinanden, og med noget X Factor-relateret i kalenderen hver dag, så har de lært at nyde hinandens selskab.

De tænker ikke på, hvem der står som vinder fredag aften.

- Nej, Det synes jeg slet ikke det handler om. Jeg føler, at nu er jeg kommet i finalen, og det var mit eneste mål, så jeg er ligeglad med, om jeg vinder eller taber.

- Jeg har været med hele vejen, og jeg synes, det er det, der er fedt ved det. Jeg synes ikke, vi ser på hinanden som konkurrenter: ”Du kommer til at vinde, og du kommer til at tabe”. Vi har det bare hyggeligt og nyder vores sidste uge sammen, siger hun.

X Factor-finalen vises på TV2 fredag aften klokken 20.00. Vinderen går blandt andet derfra med en pladekontrakt med Sony og to ugers musikproduktion i Sonic Vista Studio på Ibiza, som blandt andre Lady Gaga har arbejdet i.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.