Amerikanske turister strømmer til København

Stor medieeksponering i USA har givet flere amerikanere lyst til at tage til København, vurderer VisitDenmark.

Stor medieeksponering i USA har givet flere amerikanere lyst til at tage til København, vurderer VisitDenmark.
Nyhavn er en af de mange attraktioner, der lokker turister til landets hovedstad. (Arkivfoto.) Foto: Benoit Tessier/Reuters

Amerikanerne ser for først gang nogensinde ud til at blive den største turistgruppe i København.

Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, der dækker perioden januar til oktober 2018.

Her ligger amerikanerne i front med godt 600.000 overnatninger, mens briterne med knap 530.000 overnatninger er den næststørste gruppe.

Ifølge Dennis Englund, markedschef i turismeorganisationen VisitDenmark, er det blandt andet gastronomi, design og arkitektur, der lokker flere og flere amerikanere til landet.

- Danmark har aldrig før været så eksponeret i førende amerikanske medier, og amerikanske turoperatører sælger Danmark som aldrig før, siger Dennis Englund.

Samtidig er hygge som begreb først i 2018 slået igennem i USA, mens det i et par år har været udbredt i blandt andet Storbritannien og resten af Europa, fortæller han.

Netop briterne var sidste år den største turistgruppe i København.

Svenskere, tyskere og nordmænd, som traditionelt har ligget højt, er placeret som henholdsvis nummer tre, fire og fem på listen.

Og selv om overnatningerne for hele 2018 endnu ikke er opgjort, er Dennis Englund overbevist om, at amerikanerne vil blive den største turistgruppe i København, når den endelige opgørelse er på plads.

- Hvis vi ser på USA som marked, er vi først lige gået i gang, så vi tror på, at der er mulighed for at trække flere amerikanere hertil, siger markedschefen.

- Samtidig er det nogle af de turister, der forbruger mest. Så når de er i København, gavner det både detailhandlen og rigtigt store dele af turismeerhvervet.

Også nye og bedre flyforbindelser mellem USA og Danmark er en del af forklaringen, vurderer markedschefen.

De amerikanske turister er dog ikke i helt samme omfang begyndt at rejse til resten af Danmark - blandt andet Aarhus.

Derfor er der stadig et uudnyttet potentiale dér.

- Vores udfordring er, at amerikanerne typisk besøger Danmark som en del af en rundrejse til flere lande. Så når de kun har én eller to nætter i Danmark, er det svært at få dem ud i resten af landet, siger han.

- Men når de først har besøgt landet en gang, er det lettere at få dem tilbage og se resten af Danmark.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.