Advarer: Gå ikke alene i vandet

Man løber en unødig risiko, hvis man bader alene på stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

Man løber en unødig risiko, hvis man bader alene på stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.
Man skal huske at følge de fem baderåd, når man skal på stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter en vejrmæssig grå uge ser det ud til, at der er solrige dage på vej.

Det får nu livredderne til at advare mod solobadning. Ifølge TrygFonden Kystlivredning bør man aldrig bade alene.

Ifølge Lasse Serup Jensby, der er driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, løber man en unødig risiko.

- Det er vigtigt i denne periode, at man passer på sig selv. Man skal aldrig svømme alene, for så er der ikke er nogen, der kan træde til med hjælp, hvis man kommer i vanskeligheder, siger Lasse Serup Jensby.

- Hvis man er to, og hvis uheldet skulle være ude, så er der er en, der kan ringe efter hjælp. Har man ikke nogen med, så kan man vælge en strand, hvor der er livreddere, siger han.

Foretrækker man at bade helt for sig selv, skal man tjekke vejrforholdene, og ellers skal man vælge en strand, hvor der er livreddere til stede.

- Det kan være, at man bliver overrasket over de lokale forhold. Der kan være nogle høje bølger eller ekstra vind på dagen, der skaber nogle situationer, som man ikke er vant til, siger Lasse Serup Jensby.

- Når vinden blæser, kan der opstå store bølger og en masse strøm i vandet. Hvis man er så uheldig at blive trukket længere ud i vandet på grund af strøm eller revlehuller, er det vigtigt, at man slapper af og bruger bølgerne til at komme ind mod stranden igen.

Som motionssvømmer kan man investere i en havtaske, man kan svømme med for at blive synlig for andre.

- Det skaber synlighed for, hvor man er henne, og hvis man bliver træt på sin svømmetur, kan man tage fat om havtasken og slappe lidt af, fortæller driftslederen.

- Man kan også bruge en farverig badehætte. Og så kan man informere andre badegæster eller familien, at man går ud og svømmer en tur.

Lær at svømme, gå aldrig alene i vandet, læs vinden og vandet, lær stranden at kende og slip ikke børnene af syne, lyder de fem baderåd.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.