82.000 industridressinger tilbagekaldes efter bakterievækst

På grund af høje temperaturer må flere Bähncke- og Beauvais-dressinger tilbagekaldes.

Ikke kun mennesker har haft det hårdt i sommerheden.Den lange periode med varme har nemlig fået mælkesyrebakterier til at vokse i flere dressinger produceret af Orkla Foods Danmark.Fredag tilbagekalder virksomheden derfor en række partier af dressing svarende til knap 82.000 varer.
De tilbagekaldte produkter er Bähnckes karrydressing på 900 gram, Bähnckes dressing med karry og mango på 900 gram og cremefraichedressinger på 900 gram af mærkerne Beauvais, AH og NN.Dressingerne har ikke været solgt i supermarkeder, men benyttes af blandt andet cateringvirksomheder. Kunderne er ifølge Orkla Foods Danmark informeret, og man vil løbende følge med i, hvor mange dressinger der bliver leveret tilbage.På grund af bakterievæksten er trykket forøget i flaskerne. Processen hedder bombage og skyldes, at bakterierne producerer luft.Selv om dressingerne ikke er decideret sundhedsskadelige, er de heller ikke egnet til at spise, oplyser Orkla Foods Danmark. Der ligger ikke nogen menneskelig fejl bag tilbagekaldelsen, meddeler firmaet.De tilbagekaldte varer har produktionsdatoer fra maj og fremefter. Ifølge Orkla Foods Danmark er det hele sommerens produktion af de omtalte varer til cateringvirksomheder, som er blevet tilbagekaldt for en sikkerheds skyld - selv om ikke alle dressingerne er udsat for bombage./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.