Ældre med våde bleer vækker vrede blandt politikere

Det er grotesk, at ældre må gå med våde bleer, fordi der ikke er tid til at skifte dem, mener DF og LA.

Det er grotesk, at ældre må gå med våde bleer, fordi der ikke er tid til at skifte dem, mener DF og LA.
(Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015)
De ældre på landets plejehjem fortjener at blive behandlet med større værdighed.
Sådan lyder konklusionen fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i kølvandet på en rundspørge fra Politiken Research og fagforeningen FOA, hvor 1400 plejehjemsansatte medvirker. Den viser, at det sker dagligt eller én til flere gange om ugen, at ældre går for længe med en våd ble.- Det er grotesk og uacceptabelt, at vi er nået dertil, siger sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt (DF).Hun håber, at den såkaldte værdighedsmilliard på næste års finanslov kan være med til at forbedre omsorgen for de ældre.- Det er vigtigt, at kommunerne sikrer de daglige fornødenheder, siger hun og peger på blandt andet toilettider og ordentlig mad.Den enkelte kommune bestemmer selv, hvordan den vil prioritere pengene fra den ekstra værdighedsmilliard. Men for overhovedet at få del i pengene kræver det, at kommunerne formulerer en værdighedspolitik, hvor kommunen beskriver sine værdier og prioriteringer på området.- Der bliver ikke opstillet decideret krav til den enkelte værdighedspolitik, for hvad der mangler i én kommune, mangler måske ikke i en anden. Vi skal også passe på med at opstille mål, da vi risikerer, at nogle af de kommuner, der har gjort det godt, begynder at slække, siger Liselott Blixt.Også Liberal Alliance finder det kritisabelt, at personalet på landets plejehjem ikke har tid til at skifte ble på de ældre.- Vi kan ikke være det bekendt. Det må være muligt at behandle de ældre med større værdighed og respekt. Der er brug for et større fokus på kerneopgaverne, og så skal administration og bureaukrati fylde mindre, udtaler sundhedsordfører May-Britt Kattrup (LA) i en pressemeddelelse./ritzau/Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.