Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Politifolk og anklagere skal tjekkes for doping

Rigspolitiet og Anti Doping Danmark har indgået en aftale om dopingkontrol i politiets træningslokaler.

Rigspolitiet og Anti Doping Danmark har indgået en aftale om dopingkontrol i politiets træningslokaler.
Fra 15. marts risikerer politifolk og anklagere at blive tjekket for, om de har taget doping, når de træner i politiets lokaler. En positiv test kan i værste fald betyde en fyreseddel. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Fra den 15. marts må politifolk og anklagere, der bruger politiets træningscentre, finde sig i at blive tjekket for, om de har taget doping.

Det er resultatet af en aftale mellem Rigspolitiet og Anti Doping Danmark, oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

Aftalen betyder, at Anti Doping Danmark forpligter sig til at gennemføre besøg og dopingkontroller i politiets træningslokaler.

- Der er ikke lavet aftale om et bestemt antal kontroller, men aftalen indebærer, at Anti Doping Danmark med jævne mellemrum besøger vores træningsfaciliteter, siger Ina Eliasen, der er HR-direktør i Rigspolitiet.

- Det kan for eksempel ske, hvis der er mistanke om eller risiko for, at en bruger af træningsfaciliteterne bruger doping, tilføjer hun.

Ifølge Ina Eliasen har man i Rigspolitiet ikke mistanke om, at brug af doping er et stort problem i politiet.

- Men vi kan ikke tolerere, at brug af doping finder sted, og vi vil gerne gå forrest for at dæmme op for det, forklarer hun.

En positiv test kan have alvorlige konsekvenser for den, der bliver afsløret - både i forhold til idræt og i forhold til ansættelsen i politiet.

Testes man positiv for doping, kan man blive udelukket fra at bruge politiets træningsfaciliteter, fra at deltage i organiseret idræt og fra at træne i fitnesscentre, der samarbejder med Anti Doping Danmark.

I forhold til ens karriere i politiet eller i anklagemyndigheden kan man risikere alt fra en advarsel til en fyreseddel.

- Hvilken sanktion der bliver tale om, vil afhænge af en konkret vurdering af, hvor alvorlig den enkelte sag er, siger Ina Eliasen.

- Men det er ulovligt at bruge doping, så det vil altid være alvorligt, når man er ansat i politiet, tilføjer hun.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.