Star Wars skal optages i Råbjerg Mile

Ny Star Wars-episode skal filmes i Nordjylland

Ny Star Wars-episode skal filmes i Nordjylland
Man tror, det er løgn: Star Wars kommer - måske - til Råbjerg Mile. Pressefoto fra Rogue One - a Star Wars Story

FREDERIKSHAVN: Politikerne i kultur- og fritidsudvalget havde et punkt på dagsordenen i den helt sjældne kategori.

Star Wars kommer nemlig til Råbjerg Mile, og der meldes om, at der vil blive fløjet stuntmænd og Hollywood-fotografer ind fra USA.

Filmproducer Jasmin Christensen, som er født og opvokset i Gærum, søger kultur- og fritidsudvalget om 75.000 kroner til en dansk produceret Star Wars-episode.

Der er tale om en såkaldt pilot-episode, altså en test, men håbet er, at episoden kan sælges til Disney.

Det er de sidste 20 procent af filmen, som skal optages i Råbjerg Mile og andre steder i kommunen.

På skuespillisten finder vi blandt andre Lars Mikkelsen, og det er meningen, at elever fra FilmMaskinen fra Frederikshavn skal deltage i projektet.

Politikerne finder det først og fremmest positivt, at der skal optages en Star Wars­episode i Råbjerg Mile.

- Men vi vil godt lige have lidt flere oplysninger fra producerne, for der står ikke så mange konkrete ting i ansøgningen. Når vi får oplysningerne, genoptager vi sagen, siger Ole Rørbæk Jensen (S).

Han kan sagtens se, at et sådant ambitiøst filmprojekt vil give masser af god reklame til Frederikshavn Kommune.

- Desuden er det positivt, at lokale kræfter fra FilmMaskinen kommer med i optagelserne. Omvendt kan jeg se, at Disney er inde over, og som udgangspunkt skal vi ikke støtte store kommercielle interesser, siger Ole Rørbæk.

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.