Rumæner idømt millionerstatning til DSB for kabeltyveri

Rumænsk mand skal i fængsel for at forstyrre S-togs-driften ved at stjæle kobberkabler.

Retten i Glostrup idømmer en 38-årig rumæner fængsel i et år og tre måneder for en række tyverier af kobberkabler fra Køge Bugt-banen i januar.Manden dømmes for at forstyrre den offentlige transport. 175.000 passagerer blev forsinket som følge af tyverierne.Manden skal desuden betale erstatning til DSB i sagen på 1,6 millioner kroner.Kabeltyverierne fandt sted i den sidste uge af januar. I alt blev der ved syv tyverier stjålet 350 meter kobberkabel til en værdi af cirka 43.000 kroner.Manden blev anholdt, da politiet fandt en taske med værktøj i forbindelse med et af tyverierne. I tasken var der blandt andet et ørnenæb og nogle hobbyknive. På knivene fandt man mandens dna.Siden kunne politiet via mandens mobiltelefon godtgøre, at han havde været i nærheden af en række af de øvrige gerningssteder på gerningstidspunktet.Manden har valgt at anke dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse./ritzau/Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.