Rekordår for feriehuse trods skodvejr

Også 2018 tegner til at blive et godt år for de danske feriehuse, hvor danskerne i stigende grad overnatter

Også 2018 tegner til at blive et godt år for de danske feriehuse, hvor danskerne i stigende grad overnatter
Arkivfoto: Michael Koch

FERIELANDET: Selv om den danske sommer bestemt ikke viste sig fra sin flotteste side i 2017, har de danske feriehuse ikke stået tomme.

Tværtimod blev 2017 et rekordår for branchen, der særligt har oplevet en fremgang i antallet af danske overnatninger.

Der blev i alt overnattet 19,2 millioner gange i de udlejede feriehuse i 2017, hvilket er mere end den hidtidige 2016-rekord på 18,6 millioner overnatninger, viser tal fra Danmarks Statistik.

Dermed kan alle krisetegn afblæses, lyder det fra afdelingsdirektør i BRF Kredit Mikkel Høegh.

- 2017 blev på mange måder et rekordår for danske ferieboliger.

- Faktisk blev der sat rekord efter rekord, hvilket understreger, dels at turismen er et vigtig erhverv i dansk økonomi, dels så blev 2017 året, hvor feriehusmarkedet vågnede op efter at have ligget i dvale i nogle år efter finanskrisen, skriver han i en pressemeddelelse.

Danskerne overnattede 5,1 millioner gange i de danske feriehuse, hvilket er en fremgang på 421.000 overnatninger sammenlignet med 2016.

Tyskerne vender tilbage

Men også antallet af udenlandske besøgende er steget.

I alt havde tyskerne, der udgør den største gruppe udenlandske overnatninger, 12,1 million overnatninger i 2017.

Det er en fremgang på 190.000 overnatninger sammenlignet med 2016.

Ifølge Danmarks Statistik tyder tallene på, at man også i 2018 vil kunne sætte rekord for antallet af overnatninger.

Også i den sidste måned af 2017 oplevede man et stort antal bookinger i de danske feriehuse.

- Med 188.882 danske overnatninger er antallet steget med knap 27 procent sammenlignet med rekorden i december 2016. Der er således ganske populært også at holde juleferie i det danske ferieland.

- Sammenlagt nåede antallet af nætter i danske feriehuse op på 735.238 i december, hvilket er en fremgang på 16,5 procent sammenlignet med året før, skriver Mikkel Høegh.

Feriehusudlejerne er blandt andet blevet hjulpet på vej af lempeligere regler i forhold til brugen og belåning af sommerhuse.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.