Norwegian har satset stort - og nu triller pengene ind

Det gældsplagede Norwegian havde 11 millioner passagerer om bord på sine fly i juli, august og september

Det gældsplagede Norwegian havde 11 millioner passagerer om bord på sine fly i juli, august og september
Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, har varslet, at selskabet ikke kommer til at vokse så hurtigt de næste år, som det har gjort hidtil. Foto: Marcos Brindicci/arkiv/Reuters

NORGE: Flyselskabet Norwegian er vokset markant det seneste år, hvor det har åbnet en lang række nye ruter.

Selskabets omsætning voksede med 33 procent til 10,5 milliarder kroner i juli, august og september.

På bundlinjen fik det norske flyselskab et overskud på en milliard kroner. Det er 18 procent højere end samme periode året før. Det viser regnskabet for tredje kvartal, der er offentliggjort torsdag morgen.

- Fremadrettet vil væksten blive mindre, og vi vil begynde at høste af de store investeringer, vi har lavet de seneste år, siger Norwegians topchef, Bjørn Kjos, i en kommentar.

Norwegians gæld var ved udgangen af september på 23,7 milliarder kroner. Det er en stigning på 65 procent over det seneste år, hvor selskabet har købt stort ind af fly for at kunne åbne nye ruter.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.