Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Mandag får danske æg et nyt mærke

Fra mandag vil danske æg tydeligt adskille sig fra udenlandske æg med nyt våbenskjold på skallen

Fra mandag vil danske æg tydeligt adskille sig fra udenlandske æg med nyt våbenskjold på skallen
Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

DANMARK: Når du åbner en pakke danske æg i supermarkedernes kølediske for at tjekke, om de er intakte, vil der fremover være trykt et dannebrogsflag, et æg, en høne og et hjerte direkte på skallen.

Mandag lancerede brancheorganisationen Danske Æg nemlig et nyt initiativ i form af et våbenskjold for at adskille danske æg fra udenlandske æg.

Det skyldes, at supermarkeder i stigende grad importerer udenlandske æg til Danmark. Problemet er, mener Danske Æg, at de ikke er af samme høje kvalitet.

- Vi har valgt at gøre det for at gøre forbrugerne opmærksomme på, at vi har et helt særligt produkt, siger sektorchef i Danske Æg Jørgen Nyberg Larsen.

- Den danske forbruger vil kunne se, at det er danske æg, at fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og sikkerhed er helt i top, siger han.

Ifølge Fødevarestyrelsen er danske besætninger med æglæggende høns generelt grundigere testet for salmonella end udenlandske æg. Det skyldes, at danske æg hver anden uge testes for alle knap 3000 forskellige typer salmonella.

Omvendt testes udenlandske æg hver 15. uge, men kun for de fem mest udbredte typer af salmonella, som EU kræver.

Til gengæld er udenlandske æg ofte billigere for indkøberne end danske æg, hvilket kan være en af årsagerne til, at flere supermarkeder vælger andre æg end danske.

- Vi synes ikke, at det er fair, at hvis vi i Danmark producerer efter nogle danske regler, er der nogle supermarkeder og indkøbere, som vælger æg, der er af lavere standard, end vi har.

- Hvis der er et politisk flertal for - og forbrugerne har opbakning til - at vi skal gøre det på en bestemt måde, synes vi også, at det er et valg, forbrugerne skal have ude i køledisken, siger Jørgen Nyberg Larsen.

/ritzau/

Det siger det nye mærke om dine æg
* Dansk flag: Står for ”dansk oprindelse”. Ægget er dansk og produceret med omtanke gennem hele produktionen.
* Ægget: Står for ”fødevaresikkerhed”: Danske æg er sikre med verdens strammeste kontrolprogram og særlige krav om en ubrudt købekæde fra landmand til butik.
* Hjertet: Står for ”sundhed”: Danske æg er sunde. De indeholder protein af høj kvalitet og en lang række vigtige vitaminer og mineraler.
* Hønen: Står for ”dyrevelfærd”: Der er et stort fokus på dyrevelfærd blandt danske landmænd. Derfor bliver ingen danske høns næbtrimmede, og økologiske høns kan gå ude året rundt.
Kilde: Danske Æg.
/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.