Kæmpegræskar på mere end et halvt ton slår danmarksrekord

Debutant Lasse Blach vinder DM i græskar med et monster dyrket på friland

Debutant Lasse Blach vinder DM i græskar med et monster dyrket på friland
Danmarks største græskar. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Debutant Lasse Blach vinder DM i græskar med et monster dyrket på friland
Lasse Blach fra St. Merløse vinder med 589, 4 kg. Danmarks største græskar. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Debutant Lasse Blach vinder DM i græskar med et monster dyrket på friland
Lasse Blach vinder med 589, 4 kg. Kim Engrob Bøndergaard får en 2. plads med et græskar på 476, 3 kg. og Søren Dyrbjerg Matusiak får en 3. plads med 338, 3 kg. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

EFTERÅRSAFGRØDER: Danmarksmesteren i Kæmpegræskar 2018 er kåret, og med sine 589,4 kilo har det gigantiske græskar sikret murer Lasse Blach førstepladsen i Danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar 2018.

Konkurrencen er lørdag blevet afviklet i Tivoli i København. 11 deltagere var med i årets konkurrence, og det er første gang, at der har været så mange med.

Ud over årets tungeste græskar, har den store frugt også slået den eksisterende danmarksrekord med 104 kilo. For den gamle rekord fra 2017 var på 485,4 kilo. Tobias Bach fra Fjerritslev fik sneget sig ind på en fjerdeplads med et græskar på 304,7 kilo - 34 kilo fra en podieplads.

Og det er selv om at græskarret er dyrket på friland. Størstedelen af alle kæmpegræskar bliver nemlig dyrket i drivhus, fordi det således har størst chance for at klare sig godt.

Men i år har det næsten været for varmt i drivhus, hvorimod frilandsgræskar har haft gode vilkår.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.