Iben og Morten ramt af savn i dansefinale: Bare vores forældre var her

Både Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard har mistet en forælder. Savnet kom til udtryk i deres freestyle.

Både Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard har mistet en forælder. Savnet kom til udtryk i deres freestyle.
Foto: /ritzau/Flindt Mogens
Både Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard har mistet en forælder. Savnet kom til udtryk i deres freestyle.
Vild med Dans semifinale Foto: /ritzau/Flindt Mogens

UNDERHOLDNING: Vild med dans-finalen bød traditionen tro på en selvvalgt koreografi for de to par, og for skuespillerinden Iben Hjejle og hendes partner, Morten Kjeldgaard, var det en dans med mange følelser.

Parret havde valgt at danse sin freestyle til "Unsteady" af X Ambassadors. I teksten beder et barn sine forældre om at blive holdt nært.

- Når man sådan får frie tøjler, så prøver jeg at finde noget, der ligger mig nær og betyder noget for mig.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det, at jeg har mistet min far for lidt under to år siden, stadig ligger mig meget nært, og det vil det altid gøre, fortæller Morten Kjeldgaard.

Det er tredje år i træk, han står i finalen. Første gang var i 2015, hvor han havde sin på det tidspunkt meget kræftsyge far med. Kort efter gik faren bort, og det er en sorg, der fylder meget hos danseren.

- Lige præcis sådan en aften her minder mig meget om det, for da han var med her (ved finalen i 2015, red.) var det den sidste oplevelse, vi havde sammen. Så at vi dansede til "Unsteady" (vaklende, ustabil, red.), handler nok også lidt om mig, siger Morten Kjeldgaard.

Dansen og sangen rammer dog også lige ned i noget, Iben Hjejle kan genkende. I 1998 mistede hun sin mor til kræft.

- Der er også mange følelser forbundet med det for mig. Jeg ved, at jeg får titusinde sms’er fra min familie, som alle sammen skriver: "Tænk, hvis din mor kunne se det". Men det ved jeg, hun kan.

- Jeg ville ønske, hun havde været her. Måske sidder min mor og Mortens far sammen et sted og får en lille en og er stolte af os, siger Iben Hjejle.

Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard måtte nøjes med en andenplads i dansekonkurrencen, som Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen vandt.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.