Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Gruppe på pengejagt stod bag Facebook-angreb

En velkendt gruppe spammere er mistænkt for at stå bag hackerangreb, der ramte millioner af Facebook-brugere

En velkendt gruppe spammere er mistænkt for at stå bag hackerangreb, der ramte millioner af Facebook-brugere
Arkivfoto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix

USA: Det var hverken et land eller efterretningstjenester, der sidst i september stod bag et stort hackerangreb på Facebook.

Sådan lyder den foreløbige konklusion fra Facebook, skriver Wall Street Journal. Avisen har talt med personer, der er involverede i undersøgelserne af angrebet, der ramte 29 millioner brugere.

Det er i stedet en gruppe spammere, der menes at stå bag. Gruppen har tidligere været aktiv på både Facebook og Instagram og var i forvejen kendt af Facebooks sikkerhedsstab.

Gruppen betegner sig selv som et digitalt marketingsfirma.

Ifølge Wall Street Journal var gruppens formål med angrebet at kunne tjene penge gennem de indsamlede oplysninger.

Det var i slutningen af september, at Facebook blev ramt af det største hackerangreb i det sociale medies historie. Det forlød oprindeligt, at 50 millioner brugere blev ramt. Det er siden blevet nedjusteret til 29 millioner.

I en mail til nyhedsbureauet Reuters skriver Facebook, at selskabet samarbejder om sagen med det amerikanske forbundspoliti, FBI.

Angrebet har gjort de ramte brugere mere sårbare over for blandt andet phishing. Det er et begreb for, når svindlere henvender sig til brugere på eksempelvis mail og efterspørger private oplysninger.

Facebook har også tidligere været ramt af store skandaler omkring sine brugeres private oplysninger.

Det sociale medie kom blandt andet i søgelyset i foråret. Her kom det frem, at det kontroversielle analysefirma Cambridge Analytica havde høstet data om amerikanske vælgere på Facebook, uden at selskabet greb ind.

Facebook-chef Mark Zuckerberg beklagede efterfølgende fejlen under en høring i Europa-Parlamentet.

/ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.