Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Mystisk virus i Kina kræver endnu et dødsoffer

En 69-årig mand døde onsdag af virusset i den kinesiske by Wuhan, der menes at være epicentret for udbruddet.

En 69-årig mand døde onsdag af virusset i den kinesiske by Wuhan, der menes at være epicentret for udbruddet.
Fra 2002 til 2003 døde 648 mennesker i Kina og Hongkong af Sars-virusset, som det nye corona-virus er i familie med.

WUHAN: En ny person er død i Kina af det mystiske corona-virus.

Ifølge de kinesiske myndigheder døde en 69-årig mand onsdag af virusset i den kinesiske by Wuhan, der menes at være epicentret af et udbrud af corona-virusset.

Mindst 41 personer har fået lungebetændelse som følge af virusset, mens den første person døde 11. januar. Det var en 61-årig mand, der også boede i Wuhan.

Corona-virusset menes at være i familie med virusset Sars, der kostede 648 mennesker livet i Kina og Hongkong mellem 2002 og 2003.

Manden, der døde onsdag, havde været syg siden 31. december. Få dage efter blev han alvorligt syg med tuberkulose, hvilket kostede ham livet.

Myndighederne mener, at virusset stammer fra et lokalt fiskemarked i Wuhan.

Virusset er også blevet konstateret i både Thailand og Japan, hvis myndigheder har udtalt, at det drejer sig om besøgende fra Wuhan.

Ingen af de smittede personer havde dog besøgt det pågældende fiskemarked i Wuhan, oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Begge smittede er i stabil tilstand.

WHO sagde mandag, at den vil konsultere sine eksperter inden for sundhedskriser.

Der er ifølge de kinesiske myndigheder indtil videre ikke fundet tegn på, at det nye virus smitter mennesker imellem. Men det kan ikke afvises.

Formanden for Thailands turistråd sagde onsdag, at omkring 800.000 kinesere ventes at besøge landet i forbindelse med det kinesiske nytår.

Derfor har de thailandske myndigheder øget kontrollen i fire af landets lufthavne.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.