Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Mo Farah lader gerne Wada teste gamle dopingprøver

Den firedobbelte olympiske guldvinder Mo Farah lader gerne sine dopingprøver teste på ny.

Den firedobbelte olympiske guldvinder Mo Farah lader gerne sine dopingprøver teste på ny.
Den britiske løber Mo Farah er forsvarende olympisk mester på både 5000 og 10.000 meter.

LONDON: Den firedobbelte OL-guldvinder Mo Farah er klar til at lade sine tidligere blod- og urinprøver teste på ny som en del af Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) efterforskning af løbeprojektet Nike Oregon Project.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har set mit navn være forbundet med Storbritanniens Antidopingagentur (Ukad) og Wada om at teste gamle prøver igen.

- For at være helt tydelig er jeg ikke blevet orienteret om dette, men som jeg har sagt mange gange, så er jeg glad for en hvilken som helst antidopinginstans, der vil teste en hvilken som helst af mine tidligere prøver på et hvilket som helst tidspunkt, skriver han på Twitter.

Farahs Twitter-indlæg kommer, efter at Ukad er blevet kritiseret for ikke at hjælpe nok til i efterforskningen af de gamle dopingprøver.

Ukad kræver "troværdige beviser" for, at en prøve fra en britisk atlet indeholder forbudte stoffer, inden agenturet vil udlevere prøven som del af en efterforskning.

Farah er blandt de atleter, som er blevet trænet af Alberto Salazar, der i oktober 2019 blev idømt en fireårig karantæne af USA's Antidopingagentur (Usada) for at "orkestrere og facilitere forbudt dopingadfærd".

Som følge af skandalen valgte Nike at lukke løbeprojektet Nike Oregon Project.

Farah, som er forsvarende olympisk mester på både 5000 og 10.000 meter, droppede samarbejdet med Salazar i 2017.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.