Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Mindst 260.000 Mercedes-biler tilbagekaldes

Føderale tyske myndigheder mener, der er problemer med udstødning i ældre biler.

Føderale tyske myndigheder mener, der er problemer med udstødning i ældre biler.
260.000 biler af typen Sprinter-Transporter er blandt de modeller, der er omfattet af tilbagekaldelse. Foto: Thomas Kienzle/Ritzau Scanpix

Daimler tilbagekalder mindst 260.000 ældre dieselbiler, fordi der er mistanke om, at de er udstyret med en ulovlig udstødning. Men det kan dreje sig om mange flere.

Det oplyser den føderale bilmyndighed i Tyskland, KBA.

Daimler, der fremstiller Mercedes-Benz, siger, at det vil samarbejde med myndighederne.

Men det vil samtidig anke ordren fra KBA med påstand om, at udstødningsteknikken, der er anvendt, ikke har været ulovlig.

Der er ikke oplyst noget tal for, hvor mange biler der tilbagekaldes. Men ifølge Daimler er 260.000 ældre modeller af dets Sprinter-Transporter omfattet.

Det er ikke første gang, at den tyske bilfabrik har måttet tilbagekalde biler. Sidste år tilbagekaldte Daimler 690.000 dieselbiler hen over Europa.

/ritzau/dpa

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.