Hjemmelavet Flydende Daim

En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade.

En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade.
Foto: Mikkel Ais

MAD: Daim er opfundet af det svenske Marabou i starten af 1950´erne under navnet Dajm.
I England hed den Dime, og i Malaysia blev den stavet med en stilet apostrof, D´ime. I dag er der dog ensretning, og over hele verden hedder den blot Daim og er nærmest blevet et begreb i sig selv. Den optræder i et væld af varianter, fra is til chokoladekugler, og der er både blevet eksperimenteret med hvid chokolade-daim, blåbær-daim, appelsin-daim og sågar en cola-daim. Det er den røgede, let brændte karamel, der giver Daim sin unikke smag, og den har Rasmus overført til hjemmelavede karamelflager stukket i en lys og blød chokolademousse. En flot Daim-dessert, som alle kan lide, og så er den nem at lave.
Sådan gør du:
Mandelkaramel:
Kog alle ingredienserne (undtagen mandlerne) op til 150 grader. Tilsæt mandlerne, og hæld karamellen ud på bagepapir. Lad det størkne helt, og hak det så i små stykker.
Mælkechokolademousse:
Smelt chokoladen, pisk æggeblommerne i en skål, og pisk æggehviderne helt stive i en anden skål. Bland den smeltede chokolade godt med æggeblommerne, og tilsæt salt. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i, hæld på 4 glas, og sæt på køl i minimum 4 timer før servering. Drys moussen med den hakkede karamel inden servering.
Find flere lækre desserter på Mad&Venner.dk!

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.