Læk af hemmelige adresser var bare en programmeringsøvelse

Manden, der offentliggjorde hemmelige adresser og tingbogsoplysninger, siger, at han ikke har brudt loven.

Manden, der offentliggjorde hemmelige adresser og tingbogsoplysninger, siger, at han ikke har brudt loven.
Foto: Colourbox

INDLAND: Der lå ingen onde hensigter bag offentliggørelsen af en lang række hemmelige adresser i en database på en udenlandsk server.Det hævder den angivelige bagmand over for it-mediet Version2, der har været i kontakt med vedkommende - som kalder sig Protuck - via e-mail.Protuck hævder, at han som et led i at øve sig på at programmere geografiske informationssystemer fik øje på Tingbogens elektroniske udgave.Han programmerede en såkaldt scraper, der hentede oplysninger om samtlige danske adresser i en periode over flere måneder.Der var dermed ikke tale om hacking, men bare systematiseret indhentning af offentligt tilgængelige oplysninger, som han har lagt over i en særlig database, der er nem at søge i.- Jeg gør det, fordi jeg tror på, at offentlige data skal gøres tilgængelige og brugbare for internetbrugerne.- At gemme offentlige data bag en begrænset søgeformular er ikke den rette måde at tjene offentligheden på, siger han til Version2.Alligevel er han af dansk politi blevet anmodet om at lukke sitet ned, fordi det giver adgang til hemmelige adresser og kan bruges af terrorister til at finde mulige mål.Protuck har dog lavet en funktion, der betyder, at man kan blive slettet fra databasen, hvis man ønsker det./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.