Dorte nægtet førtidspension i ni måneder - nu er hun død

Familien raser over behandling. Kommunen beklager, men vil ikke udtale sig.

Familien raser over behandling. Kommunen beklager, men vil ikke udtale sig.
Foto: Scanpix (arkiv).En dement kørestolsbundet kvinde kæmpede i ni måneder mod Svendborg Kommune, som først i sidste uge ville tilkende hende førtidspension. Torsdag er hun død.Den 59-årige 3F’er Dorte Pedersen kæmpede i ni måneder for at få førtidspension. Hun sad i kørestol, boede i beskyttet bolig, var dement og fik hjemmehjælp fire gange dagligt. Alligevel ville Svendborg Kommune ikke tilkende hende førtidspension. Hun skulle i stedet i et jobafklaringsforløb, mente kommunen.Onsdag 13. maj valgte Svendborg Kommune at træffe en ny beslutning. Dorte Pedersen blev tilkendt førtidspension fra 1. juni. Hun nåede dog aldrig at få den første udbetaling. Tidligt torsdag morgen afgik hun ved døden efter lang tids sygdom, skriver Fagbladet 3F.Dorte Pedersens svoger, Aksel Søgaard Nielsen, er pensioneret politimand. Han har været Dorte Pedersens bisidder i hele forløbet. Det var ham, der torsdag morgen oplyste Fagbladet 3F om Dorte Pedersens tragiske død. Han kalder sagen uendeligt trist.- Da jeg for få dage siden fik at vide, at Dorte var tilkendt førtidspension, frygtede jeg allerede, at hun aldrig ville få sin første udbetaling. Det holdt ulykkeligvis stik, fortæller Aksel Søgaard Nielsen til Fagbladet 3F.- Det har været en lang sej kamp. Det er meget kedeligt at skulle opleve, at man skal have offentlighedens fokus, for at der bliver reageret, siger Aksel Søgaard Nielsen med henvisning til, at Dorte Pedersens sag blandt andet blev fremhævet på en høring i Folketinget om ressourceforløb 15. april.Dorte Pedersen og hendes familie har fået stor hjælp fra 3F Sydfyn. Her er socialrådgiver Anette Bruun tydeligt mærket af den triste sag.- Hun har måttet kæmpe mod både sygdommen og systemet. Det er fuldstændig umenneskeligt. Vi kan ikke være bekendt at behandle vores syge borgere på den måde, siger Anette Bruun til Fagbladet 3F.I Svendborg Kommune pointerer man, at kommunen ikke kan udtale sig om sagen.- Svendborg Kommune vil som udgangspunkt meget gerne udtale sig, hvis der foreligger en samtykkeerklæring. Men nu er det desværre så tragisk, at Dorte Pedersen ikke kan give en sådan. Så kan vi desværre ikke udtale os konkret om sagen, siger Finn Boye, socialchef i Svendborg Kommune.

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.